FAQVeelgestelde vragen

FAQ

Veelgestelde vragen

Wanneer een bedrijf verplicht is om een brandmeldinstallatie in het gebouw aan te leggen, is een beheerder Brandmeldinstallatie ook verplicht. De gebruiker of eigenaar van de brandmeldinstallatie is verplicht om een Beheerder in dienst te hebben die aantoonbaar is opgeleid.

De praktijk leert dat de gebruiker of eigenaar alleen met behulp van een certificaat conform de NIBHV-richtlijnen, kan aantonen dat een medewerker is opgeleid. Daarom levert Beheerder Brandbeveiliging een certificaat conform de NIBHV-richtlijnen.

Om het nu van de brandmeldinstallatie in het bedrijf te waarborgen. Doordat de beheerder doordrongen is van de risico’s op het gebied van brandveiligheid, is hij een goede gesprekspartner richting verschillende partijen.

Zo kan hij communiceren met de brandweer, bijvoorbeeld in situaties waar twijfel bestaat over de echtheid van een brandmelding en de noodzaak voor de brandweer om uit te rukken, en de bhv-organisatie, bijvoorbeeld over de rol van de brandmeldinstallatie in het ontruimingsplan.

Een beheerder brandmeldinstallatie is belast met de taken die omschreven zijn in de Europese normen waaronder NEN 2654. Praktisch houdt dit in dat de beheerder de volgende taken heeft:

  • De bediening van de brandmeldinstallatie
  • De periodieke controles aan de installatie
  • Preventief onderhoud aan de installatie
  • Aanspreekpunt voor de brandweer en het branddetectiebedrijf
  • Overleg tijdens verbouwingen en gebruikswijzigingen
  • Aanspreken van personeel op gedrag met betrekking tot het gebruik van het pand

Tijdens de cursus wordt er dieper ingegaan op de inhoud van deze taken.

Doordat wij de cursus en het examen op dezelfde dag plannen, is het niet nodig om later terug te komen. Verder hebben wij een uitgebreid netwerk om na de cursusdag langs te komen voor uitleg.

De meeste andere aanbieders van de cursus Beheerder Brandbeveiliging bieden de cursus in twee dagen aan. Dit doen zij met de reden dat de beheerder dan tussentijds kan leren voor het examen. Afgelopen tien jaar hebben wij steeds gezien dat de duidelijk opgebouwde cursus altijd zorgt voor een voldoende voor het examen.

Ja, de cursist ontvangt een certificaat van Beheerder Brandbeveiliging conform de NIBHV-richtlijnen. Dit certificaat wordt alleen afgegeven wanneer de cursist het examen met een voldoende resultaat afrond.

De praktijk leert ons dat de duidelijk opgebouwde cursus altijd zorgt voor een voldoende voor het examen. Mocht het per ongeluk toch voorkomen dat u geen voldoende haalt, dan kunt u de daaropvolgende maand de cursus nogmaals volgen.

De taken moeten uitgevoerd worden door een Beheerder die aantoonbaar gecertificeerd is. Het is mogelijk om een conciërge of technische medewerker een cursus te laten volgen, waarna deze een certificaat krijgt conform de NIBHV-richtlijnen.

Een andere mogelijkheid is het uitbesteden van de beheertaken. De praktijk leert dat de beheer taken na verloop minder prioriteit krijgen van de interne beheerders. Daarom verzorgt Beheerder Brandbeveiliging zelf de mogelijkheid om het beheer uit te besteden. Wij komen dan elke maand langs om uw pand te controleren op de brandveiligheid.

Ja, u hoeft zich niet apart in te schrijven voor het examen. Daarnaast verzorgen wij ook het lesmateriaal en een dagarrangement. Bij ons hoeft u zich geen zorgen te maken voor onverwachte kosten. Verder verzorgen wij het examen op dezelfde dag als de cursus, hierdoor kost de cursus u maar één dag.

De meeste andere aanbieders van de cursus Beheerder Brandbeveiliging bieden de cursus in twee dagen aan. Dit doen zij met de reden dat de beheerder dan tussentijds kan leren voor het examen. Afgelopen tien jaar hebben wij steeds gezien dat de duidelijk opgebouwde cursus altijd zorgt voor een voldoende voor het examen.

Omdat de cursusleider van beheerder Brandbeveiliging jarenlang ervaring heeft in tientallen branches. Omdat wij tijdens de voorstelronde vragen naar de gebruiksfunctie van uw gebouw kunnen wij de cursus uitgebreid toespitsen.

Er is geen voorkennis nodig. Het heeft wel voorkeur dat u deel uitmaakt van de BHV-organisatie.